• HAUTE ELLE

STAYCATION IN THE NOX UTRECHT


In hartje Utrecht opende onlangs het gloednieuwe hotel The Nox. Het boutique hotel is gevestigd in een 17e eeuws pand op steenworp afstand van de Dom. Wij gingen op staycation in eigen stad én kregen een upgrade naar de mooiste kamer: de Honey Moon.


'Nox' is Latijn voor 'nacht' en dat is ook gelijk het thema van het hotel. De kamers verwijzen naar de verschillende maanfases: zo heet de kleinste kamer de 'New Moon', verwijst medium naar de 'Crescent Moon' en krijg je de meeste ruimte én een luxe bad in de 'Full Moon'. Voor wie ultiem wil genieten of -zoals wij- iets te vieren heeft is er de 'Honey Moon', een ruime loft met groot dakterras met uitzicht op de Dom.

Na een warm welkom in de karakteristieke hal stapten wij de Honey Moon in. Een ruime loft met een kingsize boxspring voorzien van zachte badjassen, slippers en slaapmaskers. Op de vide pronkt het vrijstaande bad. Via de openslaande deuren stap je het dakterras op waar je prachtig uitzicht hebt op dé eyecatcher van Utrecht: de Dom.


Uitgebadderd? Dan kan je nog even afdouchen in de luxe regendouche met marmerlook of lekker relaxen in het design interieur. Via de Chromecast connect je gemakkelijk met Netflix of Spotify, zodat het je echt aan niets ontbreekt. Alle ingrediënten om even helemaal te ontspannen: een warm bad, sterrenkijken op het dakterras en een boxspring om in weg te dromen.

In hetzelfde pand en geheel in lijn met het sterrenstelsel huist restaurant Hemel & Aarde. Restaurant Hemel & Aarde brengt een ode aan de seizoenen. Onder invloed van de zon, maan en de sterren heeft de natuur altijd iets nieuws te bieden. Geen dag is hetzelfde en dat is de grote inspiratiebron van chef-kok Vito Reekers.


Het restaurant zou, samen met The Nox, in oktober 2020 de deuren openen, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Na een paar weken proefdraaien met room-service moet de grand opening, door de lockdown, nog even op zich laten wachten. In de tussentijd konden wij wél genieten van een take-away ontbijt en lieten we Utrechts' beste pizza's bezorgen. En zodra het weer kan komen we graag terug voor de full experience! Ook toe aan een nachtje The Nox? Check https://www.thenoxhotel.com


0 comments
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon

© 2018 by HAUTE ELLE